Bekijk de producten >>

Stijlvol & wasbaar incontinentie ondergoed

Wasvoorschriften en tips voor Penosa slips.

Wij raden aan om de slips voor het eerste gebruik te wassen in koud water en zonder wasmiddel. Dit om eventuele productieresten (dit zijn geen schadelijke stoffen, maar ze kunnen het absorptievermogen belemmeren) uit de slip te verwijderen en de vezels in de absorptiekern optimaal te activeren. Deze eerste wasbeurt helpt ook om de kleur van de slip beter vast te houden en het krimpen tegen te gaan.

De slips van Penosa kunnen gewassen worden in de wasmachine op een maximum temperatuur van 60°C. Echter een temperatuur van 40°C is absoluut voldoende om de slips hygiënisch schoon te krijgen en wordt vanuit ecologisch en economisch oogpunt aanbevolen.

Voor een optimaal behoud van de kwaliteit adviseren wij om geen wasverzachters te gebruiken.

De absorptiekern in het kruis van de slips heeft vanwege de grote vochtopnamecapaciteit meer tijd nodig om te drogen dan gewone kledij. Het is volkomen normaal dat de totale droogtijd kan oplopen tot meerdere dagen. Om het droogproces na de wasbeurt te versnellen adviseren wij om de slips binnenste buiten (naden aan de buitenzijde) aan een waslijn te hangen zodat het resterende vocht sneller kan verdampen.

 

 

 

 

– Machine wasbaar tot 60°C op een fijn wasprogramma
– Niet bleken: geen chloor gebruiken
– Niet drogen in droogtrommel
– Niet strijken
– Niet chemisch reinigen

Met inachtneming van bovenstaande instructies verliezen de slips van Penosa niet aan functionaliteit en hebben ze een slijtingspercentage zoals traditionele slips zodat u er lang draagplezier aan zal beleven.

Penosa stijlvol en wasbaar incontinentie ondergoed zorgt voor een zeker en comfortabel gevoel.

  • Conny (67 jaar)

    Ik heb de Elodina slips, dat is het hogere model met kant onderaan, en ik moet zeggen dat het draagcomfort fantastisch is. Maar het belangrijkste is dat de slips echt wel hun werk doen! Ze nemen voor mij voldoende urine op zodat ik eindelijk gerust de deur uit kan. Dit is in het verleden wel anders geweest, ik had al een paar keer wasbare incontinentieslips besteld van andere merken (omdat ik van wegwerpverbanden uitslag krijg), maar die begonnen na enkele ogenblikken al te lekken! Ik had de moed eigenlijk al opgegeven, maar gelukkig heb ik nu Penosa ontdekt. Bedankt Penosa voor deze vrouwvriendelijke uitvinding!

Penosa is een product van D.G. Plastex B.V.

Ontwerp website One Two Design